Κυριακή 28 Απρίλιος 2024

ΑΜ: 0304005

Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Φλώρινας (Π.Γ.Ε) - Λευκός Ξηρός

Amintas Leyko Amintas Leyko Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο 80%, Chardonnay 20%

Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες στις λοφώδεις περιοχές της ζώνης Αμυνταίου, στους οποίους εφαρμόζεται το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Οινοποίηση: Τα σταφύλια μετά τον εκραγισμό οδηγούνται σε ανοξείδωτες δεξαμενές για την προζυμωτική κρυοεκχύλιση. Ο διαχωρισμός του γλεύκους από τα στέμφυλα γίνεται σε πνευματικό πιεστήριο με πολύ χαμηλές πιέσεις. Ακολουθεί η ενζυματική απολάσπωση. Τα απολασπωμένα γλεύκη εμβολιάζονται με επιλεγμένες ζύμες. Η αργή, ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτοματοποιημένο σύστημα ψύξης.

Γευστικό προφίλ: Χαρμάνι από Ξινόμαυρο και Chardonnay. Που σημαίνει ντελικάτα αρώματα λουλουδιών με νότες εσπεριδοειδών και κίτρινων φρούτων στη μύτη. Ολοζώντανο στόμα με φρεσκάδα και ευχάριστη δροσιά.

Αρμονίες: Απολαύστε το πλάι στα ελαφριά πιάτα θαλασσινών, λαχανικών και σε λευκά κρέατα.

Σερβίρεται δροσερό στους 10-12°C.

leaves2