Παρασκευή 1 Μάρτιος 2024

ΑΜ: 0304005

Π.Ο.Π Αμυνταίου - Οίνος Ροζέ Ξηρός

opaprozeksirosΠοικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο

Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες στις φτωχές και αμμώδεις, λοφώδεις περιοχές της ζώνης Αμυνταίου, στους οποίους εφαρμόζεται το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Οινοποίηση: Ο τρύγος για το Ξινόμαυρο αρχίζει συνήθως στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Τα σταφύλια εκραγίζονται, σπάνε και μεταφέρονται στις δεξαμενές όπου τα γλεύκη παραμένουν σε επαφή με τα στέμφυλα για λίγες ώρες. Ακολουθεί η ενζυματική απολάσπωση. Τα απολασπωμένα γλεύκη εμβολιάζονται με επιλεγμένες ζύμες. Η αργή, ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε δεξαμενές εφοδιασμένες με αυτοματοποιημένο σύστημα ψύξης.

Γευστικό προφίλ: Ευχάριστο και φρέσκο, με χρώμα αγριοκέρασου και συναρπαστικό άρωμα αγριοφράουλας, ντομάτας, ελιάς. Ευκολόπιοτο και δροσερό, το μοναδικό ελληνικό ροζέ Ονομασίας Προέλευσης είναι μια σταθερή αξία.

Αρμονίες: Απολαύστε το πλάι στα ορεκτικά και τα λαδερά φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Θα εντυπωσιαστείτε και από τον συνδυασμό του με τα αλλαντικά και τα ζυμαρικά, ή με τις φριτούρες και τις μυρωδάτες σαλάτες της κινεζικής γαστρονομίας.

Σερβίρεται στους 10-12°C.

leaves2