Π.Ο.Π Αμυνταίου - Οίνος Ερυθρός Ξηρός
Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες στις λοφώδεις περιοχές της ζώνης Αμυνταίου.
Οινοποίηση: Ο τρύγος για το Ξινόμαυρο αρχίζει συνήθως στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Εφαρμόζεται προζυμωτική κρυοεκχύλιση των σταφυλοπολτών και αργή ελεγχόμενη αλκοολική ζύμωση.
Γευστικό προφίλ: Βαθύχρωμο και πλούσιο κρασί με ευχάριστες τανίνες. Θα εντυπωσιαστείτε από τα αρωματικά κύματα ντομάτας και μπαχαρικών που ελευθερώνει διαδοχικά. Στα συν, η οξύτητα που το καθιστά ιδανικό συνοδό πιάτων με σάλτσα ντομάτας.
Αρμονίες: Απολαύστε το πλάι σε χοιρινό με κρασάτες σάλτσες, σε b.b.q., κρέας με λάχανο, μοσχάρι a la bourguignonne και φυσικά, μαζί με έντονα τυριά όπως ο μπάτζος.
Σερβίρεται στους 18°C.